Dry Needling

Wat is Dry Needling?

Dry Needling is een speciale behandelmethode waarbij een ‘droge’ naald (zonder toevoeging van medicatie), wordt ingebracht in de aangedane spier(en). Het is een effectieve behandelmethode voor de behandeling van pijn en stijfheid bij zowel acute als chronische klachten, veroorzaakt door triggerpoints in de spieren. (Een triggerpoint is een pijnlijke verharding in de spier die niet meer vanzelf kan ontspannen). Triggerpoints kunnen stijfheid, pijn, krachtsverlies en bewegingsbeperkingen tot gevolg hebben. Hoewel de naald in de spier wordt aangebracht, voelt u hier bijna niets van. Wanneer het triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich aan. U voelt hierdoor een kort krampachtig gevoel. Wanneer de naald weer uit de spier verwijderd wordt, ontspant deze zich vaak meteen en voelt u vaak dat het bewegen makkelijker gaat dan voorheen. De behandelde spier kan na Dry Needling tijdelijk vermoeid of stijf aanvoelen, maar gelukkig is dat van korte duur.

Om het opnieuw ontstaan van het triggerpoint te voorkomen, geeft de therapeut u tips en oefeningen mee die u thuis kunt toepassen. Hoewel Dry Needling, het inbrengen van een naald in de huid is en het daardoor misschien doet denken aan acupunctuur, is het dat niet. Dry Needling is gebaseerd op anatomische en neurofysiologische principes.

Voor wie is Dry Needling geschikt?

Dry Needling kan een geschikte behandelmethode zijn bij een verscheidenheid aan klachten, zoals:

  • Stijve en pijnlijke spieren
  • Whiplash
  • Hoofdpijn
  • Chronische pijnklachten
  • Klachten met uitstraling naar arm/benen
  • Herstel na spierscheuring of verrekking

Een Dry Needling behandeling valt onder reguliere fysiotherapie en wordt daarmee vergoed door uw aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

Dry Needling bij Fysio de Dieze

Wilt u een afspraak maken voor Dry Needling of wilt u weten of u met uw klachten baat kunt hebben bij Dry Needling? Neem contact op met de praktijk via telefoonnummer: 073 204 83 64 of stuur een email naar: info@fysiodedieze.nl.