Hartrevalidatie

Wat is hartrevalidatie?

Wanneer u behandeld bent voor een hartaandoening kan hartrevalidatie u helpen herstellen. De behandeling voor een hartaandoening is een erg ingrijpende gebeurtenis. U kunt het vertrouwen in uw lichaam verloren zijn en weet niet zo goed wat uw lichaam op dit moment wel en niet aan kan. Hartrevalidatie helpt u het vertrouwen in uw lichaam terug te krijgen en leert u omgaan met de gevolgen van de hartaandoening.

Via een speciaal behandelprogramma wordt onder begeleiding van de therapeut uw lichamelijke fitheid verbetert en krijgt u meer zelfvertrouwen en plezier in bewegen. U krijgt meer levenslust in het dagelijks leven en leert op een positieve manier met uw hartaandoening om te gaan. Door zowel uw lichamelijke conditie als kracht op te bouwen, wordt uw lichaam sterker en weerbaarder. De therapeut geeft u tips en informatie voor het verbeteren van uw levensstijl. Door samenwerking met andere specialisaties, zoals bijvoorbeeld de diëtist, wordt u hierin verder ondersteund.

Voor wie is hartrevalidatie geschikt?

Voor deelname aan een hartrevalidatieprogramma is een verwijzing van de cardioloog of huisarts nodig. U mag uw arts daar zelf om vragen, ook wanneer u langere tijd geleden een hartaandoening of behandeling hiervoor heeft gehad. Veel hartpatiënten volgen nog geen hartrevalidatie, ook al komen zij daarvoor wel in aanmerking.

Hartrevalidatie bij Fysio de Dieze

Wilt u een afspraak maken voor hartrevalidatie of wilt u weten of u met uw klachten baat kunt hebben bij hartrevalidatie? Neem contact op met de praktijk via telefoonnummer: 073 204 83 64 of stuur een email naar: info@fysiodedieze.nl.