Heupklachten

Wat zijn heupklachten?

Onder heupklachten vallen alle pijn- en bewegingsklachten die zich rondom het heupgewricht manifesteren. De heup is verantwoordelijk voor de connectie tussen onze romp en benen, en zorgt onder andere voor de stabiliteit en het draagvermogen van ons lichaam. De stabiliteit en het draagvermogen worden verkregen door de vorm van de gewrichtsbeenderen en versterkt door de ligamenten rondom het gewricht.

De oorzaak van heupklachten kan heel uitlopend zijn. Ze ontstaan meestal doordat het gewrichtsoppervlak van de heup is aangetast door langdurige slijtage (bijvoorbeeld veroorzaakt door overgewicht of overbelasting). Heupklachten kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld sport, leeftijd of aangeboren afwijkingen. Deze klachten komen vaak pas na langdurige belasting en slijtage naar boven. Voorbeelden van heupklachten zijn artrose, ‘snapping hip’ en heupdysplasie.

Symptomen

Afhankelijk van de oorzaak van de heupklachten kunt u verschillende klachten ervaren, zoals:

  • Pijn bij beweging of rust
  • Nachtelijke pijn
  • Ochtendpijn
  • Verstoord looppatroon

Fysiotherapie voor heupklachten bij Fysio de Dieze

Wilt u een afspraak maken voor de behandeling van uw heupklachten of heeft u vragen? Neem contact op met de praktijk via telefoonnummer: 073 204 83 64 of stuur een email naar: info@fysiodedieze.nl.