Longrevalidatie

Revalidatie, reactivatie & training bij COPD

Onze praktijk heeft al 20 jaar ervaring in het behandelen van patienten met COPD.

Longfysiotherapie heeft als doel de mate van benauwdheid, de kwaliteit van leven en de levensduur positief te beïnvloeden. De fysiotherapie bestaat uit een trainingsprogramma waarbij de conditie en de spierkracht/coördinatie worden verbeterd. Tevens krijgt u ademoefeningen en wordt de juiste hoesttechniek aangeleerd. Aan de hand van een uitgebreid onderzoek (lichamelijk onderzoek, inspanningsonderzoek en de hulpvraag) streven we ernaar het behandelplan/trainingsprogramma zo goed mogelijk op uw persoonlijke situatie af te stemmen, zodat u letterlijk weer wat lucht krijgt!

De therapie vindt plaats in nauwe samenwerking met de longarts, de huisarts, de longverpleegkundige/praktijkondersteuner COPD en indien nodig een diëtiste. Binnen dit team streven we ernaar het trainingsprogramma zo goed mogelijk op uw persoonlijke situatie af te stemmen zodat u letterlijk weer lucht krijgt!

Fysiotherapie bij COPD of longfysiotherapie is een specialisatie en vereist specifieke bij-en nascholing. We zijn lid van Het COPD (kennis) netwerk Den Bosch, dit betreft een samenwerkingsverband met het Jeroen Bosch ziekenhuis. Zie ook https://www.longfysiotherapienetwerk-denbosch.nl/

Tevens zijn we als longfysiotherapeuten aangesloten bij Chronos Zorggroep Fysiotherapie ’s Hertogenbosch e.o., dit betreft een samenwerkingsverband met de huisartsen in Den Bosch en omstreken en staat garant voor goede kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg bij COPD.

Longrevalidatie bij Fysio de Dieze

Wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek voor COPD behandeling of heeft u vragen? Neem contact op met Eus Wagemans via telefoonnummer: 06 142 376 98  of stuur een email naar: EUSWAGEMANS@FYSIODEDIEZE.NL