Longtherapie

Wat is longtherapie?

Longtherapie is een vorm van ademhalingstherapie welke veelal toegepast wordt bij (chronische) longaandoeningen, zoals COPD, astma en bronchitis. Het aanleren van de juiste ademhalingstechnieken is voor deze patiënten van groot belang. De technieken kunnen bijvoorbeeld helpen bij een aanval van benauwdheid of hyperventilatie en het leren hoesten op de juiste manier. Longtherapie omvat niet alleen ademhalingsoefeningen, maar richt zich ook op het verbeteren van uw conditie. Zo leert u ook tijdens inspanning op de juiste manier te ademen en werkt u met de therapeut aan een algehele verbetering van uw lichaamsconditie.

Voor wie is longtherapie geschikt?

Longtherapie wordt veel toegepast bij patiënten met een longaandoening, zoals COPD, astma of bronchitis. De therapie kan ook toegepast worden bij bijvoorbeeld zwaar gekneusde ribben of als revalidatie na een thoraxoperatie. Patiënten die last hebben van hyperventilatie kunnen ook op de juiste manier leren ademen via longtherapie.

Longtherapie bij Fysio de Dieze

Wilt u een afspraak maken voor longtherapie of wilt u meer informatie? Neem contact op met de praktijk via telefoonnummer: 073 204 83 64 of stuur een email naar: info@fysiodedieze.nl.