Medical taping

Wat is Medical taping?

Bij medical taping wordt gebruik gemaakt van een elastische, anti-allergische tape om de spieren in hun functie te ondersteunen. Beweging blijft hierbij mogelijk, een uitgangspunt dat bij de behandeling gevolgd wordt. Lichamelijke problemen worden door middel van medical taping verholpen en het werkt preventief tegen het ontstaan van (nieuwe) klachten.

Medical taping gaat er niet alleen vanuit dat spieren slechts invloed hebben op de beweging van het lichaam, maar dat ze ook een rol spelen bij de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur. Het niet goed functioneren van spieren kan dus een groot aantal verschillende klachten opleveren. Door deze spieren te ondersteunen met speciale tape, ontstaat er ruimte voor een gezond herstel.

De tape wordt op een speciale manier aangebracht: de therapeut brengt deze zo aan zodat de huid wordt opgetild. Zo ontstaat er een betere doorbloeding in het aangedane gebied en wordt de druk verlaagd. Hierdoor zal de pijn snel verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. De tape is watervast en blijft meerdere dagen zitten. U kunt er gewoon mee douchen.

Medical taping heeft verschillende voordelen, waaronder:

 

  • Directe drukvermindering en daardoor snelle pijnverlichting
  • Herstel van de bloedcirculatie en de lymfeafvoer
  • Beweging blijft mogelijk

Voor wie is Medical taping geschikt?

Medical taping wordt bij een groot aantal verschillende klachten en symptomen toegepast. U kunt hierbij denken aan:

 

  • De (na) behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat (skelet, spieren en gewrichten), zoals aan de schouder, rug, knie en kuit
  • Klachten door vochtophoping in het lichaam, zoals bloeduitstortingen of oedeem
  • Houdingsgerelateerde klachten
  • Klachten door overbelasting
  • Hoofdpijnklachten en zenuwpijn

Medical taping bij Fysio de Dieze

Wilt u een afspraak maken voor medical taping of wilt u weten of u met uw klachten baat kunt hebben bij medical taping? Neem contact op met de praktijk via telefoonnummer: 073 204 83 64 of stuur een email naar: info@fysiodedieze.nl.