Trainingstherapie

Medische trainingstherapie

Medische trainingstherapie is een vorm van fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut met als doel verbetering van spierkracht, conditie,  coördinatie en stabiliteit. Medische trainingstherapie kan nodig zijn:

  • na een blessure of operatie.
  • na een fysiotherapeutische behandeling van bijvoorbeeld nek, rug, schouder of knie om een recidief van klachten te voorkomen.
  • bij chronische aandoeningen zoals COPD/longziekten, Hartfalen, status na Hartoperatie, Claudicatioklachten (etalagebenen), Diabetis of Rheuma.

Door middel van de trainingstherapie wordt de conditie/belastbaarheid verhoogd, zowel totaal (algehele conditie) als lokaal (het klachtengebied). Hierdoor ontstaat een beter evenwicht tussen belasting (wat u met uw lichaam doet) en de belastbaarheid (dat wat uw lichaam kan hebben). Er wordt een individueel oefenprogramma/schema samengesteld dat rekening houdt met uw specifieke klacht of aandoening.  Desgewenst kunt u in samenspraak met de fysiotherapeut de training zelfstandig voortzetten bij een sportschool, waarbij een evaluatie/check-up  om de zoveel tijd tot de mogelijkheden behoort. De individuele begeleiding valt onder fysiotherapie en wordt in de meeste gevallen vergoedt door de zorgverzekeraar. Kijk voor de zekerheid uw polis even na.

Medische trainingstherapie bij Fysio de Dieze

Wilt u een afspraak maken voor medische trainingstherapie of wilt u meer informatie? Neem contact op met de praktijk via telefoonnummer: 073 204 83 64 of stuur een email naar: info@fysiodedieze.nl.